Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 600 g de framboises surgelées
- 200 g d'eau
- 100 g de cassonade
- 300 g de poivrons rouges, coupés en morceaux
- le jus d'un citron jaune
- 6 glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3490.5 kJ / 835.5 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 97.8 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.8 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 65 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture fraise et sureau
9h 15min
Glace melon-pastis et gressins au sésame
2h
Crumble de pommes et St Jacques snackées
45min
Iles flottantes à la pistache
1h
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4h
Sorbet fraise, pastèque et cerise
12h 5 min
Mojito à la bière
5min
Camembert feuilleté et compotée de figues
1h 50 min.
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3 Std.
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2 godz. 45 min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min