Tartelettes au chèvre, poireau et fenouil

Tartelettes au chèvre, poireau et fenouil

4.9 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de blancs de poireau
  • 200 g de fenouil coupé en deux ou en quatre de taille adaptée à la grande goulotte
  • 30 g d'huile d'olive
  • ½ - ¾ c. à café de sel et 1 pincée pour la dorure
  • 1 c. à café de poivre moulu
  • 100 g de fromage de chèvre frais
  • 2 œufs
  • 100 g de ricotta fraîche
  • 2 c. à soupe de feuilles de thym frais
  • 375 g de pâte feuilletée maison en 1 rectangle
  • salade verte pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 612 mg
Białko 12 g
Kalorie 1719 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...