Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g liści szpinaku, świeżych
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
- 300 g wody
- 30 g szynki gotowanej, pokrojonej w 1 cm kostkę
- ½ opakowania sera mozzarella (pół kulki, ok. 50 g), pokrojonego w paski szer. 1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 700.4 kJ / 167.4 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Batony warzywno-serowe
1h
Zielony omlet na białkach
35 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 Std. 30 Min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45 min
Babeczki leśny mech
2 godz. 50 min