
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 sztuk
Składniki
-
200 g pomidorów śliwkowych w całości, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
150 g sałaty lodowej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
130 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w wąskiej części podajnika
-
180 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
80 g pieczarek
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
150 g sera żółtego np. cheddar, ementaler, edam, pokrojonego na kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
6 tortilli pszennych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
401.9 kcal /
1681.4 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
957.1 mg