
Urządzenia i Akcesoria
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Masło ziołowe
-
10 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Ziemniaki, brokuły i steki
-
3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30 g oleju plus do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g różyczek brokułu
-
4 steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1152.6 mg
Białko
73.8 g
Kalorie
4619.2 kJ /
1104 kcal
Tłuszcz
77.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
33.9 g
Węglowodany
28.8 g