Urządzenia i Akcesoria
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
Składniki
Masło ziołowe
-
10 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Ziemniaki, brokuły i steki
-
3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30 g oleju plus do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g różyczek brokułu
-
4 steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 godz. 30 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min