
Urządzenia i Akcesoria
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Masło ziołowe
-
10 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Ziemniaki, brokuły i steki
-
3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30 g oleju plus do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g różyczek brokułu
-
4 steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1104 kcal /
4619.2 kJ
Białko
73.8 g
Tłuszcz
77.2 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
33.9 g
Sód
1152.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Nadziewany kurczak na Varomie
1 godz. 45 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min