Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami

Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami

4.6 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Masło ziołowe
  • 10 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Ziemniaki, brokuły i steki
  • 3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 30 g oleju plus do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 400 g różyczek brokułu
  • 4 steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1152.6 mg
Białko 73.8 g
Kalorie 4619.2 kJ / 1104 kcal
Tłuszcz 77.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 33.9 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...