
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 jajka
-
150
g różyczek brokułu świeżych
lub 150 g różyczek brokułu, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 20 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
- 30 g białej fasoli, z puszki odsączonej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- koperek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 350.4 kcal / 1466 kJ
- Białko
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 348.9 mg
Alternatywne przepisy
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30min
Smoothie z gruszką i sałatą
10min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35min