Urządzenia i Akcesoria
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Indyk à la Wellington
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g białych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plastry
-
900 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, (patrz wskazówka)900 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g, 35 x 25 cm, patrz wskazówka)
-
1 opakowanie boczku parzonego, w plastrach (100 g)
-
1 jajko roztrzepane
Sos grzybowy
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła
-
100 g wody
-
10 g mąki pszennej
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
473.9 mg
Białko
102.7 g
Kalorie
3533 kJ /
844 kcal
Tłuszcz
32.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min