
Wersje kompatybilne
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 40 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 800 g wody
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 250 g ryżu białego, długoziarnistego
- 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g brokułu podzielonego na 2-3 cm różyczki
Zupa fasolkowa
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 15 g oleju
- 200 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
400
g żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 400 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej krojonej - 1000 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszonej - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżka koperku, świeżego posiekanego
Kurczak w sosie brokułowym z ryżem
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 150 g wody
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszonej - 20 g musztardy
- koperek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 741.1 kcal / 3100.7 kJ
- Białko
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 1093.1 mg