
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie curry ze szparagami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 ¼ łyżeczki
-
oleju30 g
-
ryżu białego długoziarnistego200 g
-
białych szparagów (ok. 500 g każdy)2 pęczki
-
zielonych szparagów (ok. 500 g)1 pęczek
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół75 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry20 g
-
żółtej pasty curry45 g
-
dżemu morelowego (patrz wskazówka)25 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki200 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
cukru1 szczypta
-
tajska bazylia, świeża do dekoracji
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
539.9 kcal /
2259 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
65.8 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Sód
823 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska