Wegańskie curry ze szparagami

Wegańskie curry ze szparagami

4.7 38 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • wody
    1200 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 ¼ łyżeczki
  • oleju
    30 g
  • ryżu białego długoziarnistego
    200 g
  • białych szparagów (ok. 500 g każdy)
    2 pęczki
  • zielonych szparagów (ok. 500 g)
    1 pęczek
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    75 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
    20 g
  • żółtej pasty curry
    45 g
  • dżemu morelowego (patrz wskazówka)
    25 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    200 g
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • cukru
    1 szczypta
  • tajska bazylia, świeża do dekoracji
    bazylia, świeża, do dekoracji
  • sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 539.9 kcal / 2259 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 65.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 823 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...