Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 20 g di olio di oliva
- 200 g di carote, a fette (5 mm)
- 200 g di lenticchie, rosse, secche (tempo di cottura 10 minuti)
- 900 g di acqua
- 400 g di passata di pomodoro
- 400 g di fagioli rossi in scatola, sgocciolati
- 1 cucchiaino di chili in polvere (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di paprica dolce in polvere
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 3 rametti di prezzemolo fresco tritato grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632.7 kJ / 390.2 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 14.5 g
- Sód
- 824.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure e lenticchie rosse
35min
Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure
50min
Stufato di fagioli bianchi con finocchi e salsiccia
55min
Dahl di lenticchie con spinaci
35min
Curry di zucca
1h
Lasagne
2h
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Lasagne classiche
2h
Vellutata di zucca e cocco
45 Min
Risotto al limone e spinaci
30 Min
Purè di patate nature
55min