Zuppa di lenticchie e fagioli

Zuppa di lenticchie e fagioli

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio
    2
  • cipolla tagliata a metà
    1
  • di olio di oliva
    20 g
  • di carote a fette (5 mm)
    200 g
  • di lenticchie, rosse, secche (tempo di cottura 10 minuti)
    200 g
  • di acqua
    900 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
  • di fagioli rossi in scatola sgocciolati
    400 g
  • di chili in polvere (opcjonalnie)
    1 cucchiaino
  • di paprica dolce in polvere
    ½ cucchiaino
  • di cumino in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di prezzemolo fresco tritato grossolanamente
    3 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 390.2 kcal / 1632.7 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 65.9 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 824.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...