![Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98642ae9-7caa-4cf0-b572-e9f40265c8ca/Derivates/787eebae-9a6e-44ae-906c-68f98466f292.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 800 g di filetti di merluzzo in 4 tranci (200 g circa cad.)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 4 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di cavolo nero a listarelle
- 500 g di acqua
- pepe verde in grani q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1854.5 kJ / 306 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 184.2 mg
Alternatywne przepisy
Asparagi alla parmigiana
50 dk
Contorno di carciofi alla menta
1h 10 min.
Contorno di spinaci
25 min
Contorno di agretti
40 min
Merluzzo al vapore con cavolo cappuccio viola, nespole e datteri (di Mirko Ronzoni)
1h
Contorno di cavolo nero
20 min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 dk
Fagiolini in gremolada
30 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 dk
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min
Carciofi stufati
30 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min