Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons, coupés en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de tranches de bacon, découpées en lamelles
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 5 feuilles de sauge fraîche (opcjonalnie)
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1422 kJ / 336 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Riz cantonais
30 Min
Risotto de petites pâtes aux crevettes
25 min
Soufflés épicés aux courgettes
1sa
Risotto
30 Min
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
45 dk
Risotto courgette et bacon
35 dk
Risotto aux asperges et petits pois
40 dk
Polenta crémeuse aux épinards
35 dk
Vichyssoise avec des pâtes
35 dk
Risotto au citron, burrata et romarin
1 Std. 10 Min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min