Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons, coupés en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de tranches de bacon, découpées en lamelles
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 5 feuilles de sauge fraîche (opcjonalnie)
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1422 kJ / 336 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25min
Hachis de poulet et polenta
45min
Risotto courgette et bacon
35min
Riz cantonais
30min
Risotto
30min
One pot crozets aux lardons et fromage
30min
Polenta crémeuse aux épinards
35min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20min
Risotto aux champignons
30min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 godz.
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30min
Soupe de potimarron
35min