Œuf poché sauce poulette

Œuf poché sauce poulette

4.6 327 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'échalotes
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 250 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de volaille
  • 100 g de poitrine fumée détaillée en lardons (voir "Conseil(s)")
  • 150 g de champignons de Paris frais coupés en quartiers
  • 4 œufs
  • huile d'arachide pour le film alimentaire
  • 50 g de crème fraîche épaisse, 12% m.g.
  • 1 c. à soupe bombée de farine de blé
  • 1 pincée de poivre blanc moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319.5 kcal / 1325.8 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 640.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...