Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de tomme fraîche de l'Aubrac, en morceaux
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, en cubes
- 600 g de filets de poulet
- 15 feuilles de sauge fraîche
- 1 gousse d'ail
- 125 g de crème fraîche
- 100 g de beurre, en morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3901 kJ / 935 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
Mac and cheese
35 min
Œuf cocotte aux épinards et au chorizo
15min
Pâtes au gorgonzola
40 min
Soufflé à la fourme d'Ambert
40 min
Œuf poché sauce poulette
35 min
Poires gratinées bleu et noisettes
30 min
Gnocchis aux poires, noix de pécan et gorgonzola
1h 20 min
Fondue savoyarde
25 min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5 min
Aligot
40 min
Tarte au saint-nectaire
50 min
Maigre à la vapeur, légumes et riz pilaf
45 min