Urządzenia i Akcesoria
Rosenkohlcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosenkohl350 g
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl30 g
-
Kartoffeln in Stücken250 g
-
Wasser700 g
-
2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l), glutenfreiGewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht glutenfrei2 geh. TL
-
Speckwürfel50 g
-
Sahne150 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
487 mg
Białko
10 g
Kalorie
1590 kJ /
380 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2023
40 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Überbackene Porreesuppe mit Cheddar
1 Std.
Pastinaken-Sellerie-Suppe mit Kapern-Apfel-Topping
40 Min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Kopfsalat-Suppe
30 Min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 Min
Gelbe Paprikacremesuppe
25 Min
Fenchel-Möhren-Cremesuppe
35 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 Min
Rucola-Feta-Suppe
35 Min
Kartoffelcremesuppe
35 Min
Erbsen-Cremesuppe
40 Min