Urządzenia i Akcesoria
Rosenkohlcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosenkohl350 g
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl30 g
-
Kartoffeln in Stücken250 g
-
Wasser700 g
-
2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l), glutenfreiGewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht glutenfrei2 geh. TL
-
Speckwürfel50 g
-
Sahne150 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
487 mg
Białko
10 g
Kalorie
1590 kJ /
380 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2023
40 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rucola-Feta-Suppe
35min
Pastinaken-Sellerie-Suppe mit Kapern-Apfel-Topping
40min
Kopfsalat-Suppe
30min
Kerbel-Spargel-Suppe mit karamellisiertem Spargel
45min
Rotkohlcremesuppe
40min
Ungarische Pilzsuppe
30min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30min
Limetten-Maissuppe
40min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Linsen-Pilz-Suppe
1h
Bunter Zwiebel-Topf
1h