Rosenkohlcremesuppe

Rosenkohlcremesuppe

4.3 152 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Rosenkohl
    350 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Kartoffeln in Stücken
    250 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht glutenfrei
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l), glutenfrei
  • Speckwürfel
    50 g
  • Sahne
    150 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 487 mg
Białko 10 g
Kalorie 1590 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...