Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl

Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl

4.6 94 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    1
  • Olivenöl
    40 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Würfeln (ca. 2-3 cm)
    500 g
  • Kohlrabi in Würfeln (ca. 2-3 cm)
    300 g
  • Wasser
    600 g
  • Milch
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 225 kcal / 940 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...