Überbackene Porreesuppe mit Cheddar

Überbackene Porreesuppe mit Cheddar

4.2 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Cheddar in Stücken
    120 g
  • Porree in Ringen (ca. 1 cm)
    400 g
  • Butter
    30 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Kartoffeln in Würfeln (ca. 2 cm)
    100 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Baguette (ca. 1 cm)
    12 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 303 kcal / 1269 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 632 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...