Gegrillte Rinderhüfte mit cremigem Spinat

4.2 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Gewürz-Rub
  • Paprikapulver
    2 ½ TL
  • Salz
    2 TL
  • brauner Zucker
    2 TL
  • Chili, gemahlen
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    ½ TL
  • Zwiebelpulver
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ¼ TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Rinderhüfte
    900 - 1200 g
Rahmspinat und Fertigstellung
  • Wasser
    170 g
  • Blattspinat, frisch entstrunkt, gezupft
    510 g
  • Zwiebeln in Stücken (2-3 cm)
    115 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter weich
    30 g
  • Frischkäse
    120 g
  • Sahne
    60 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Maiskolben gegart, zum Servieren (siehe Tipp)
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2194.8 mg
Białko 65.3 g
Kalorie 2873.5 kJ / 686.8 kcal
Tłuszcz 36.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Węglowodany 32.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...