Urządzenia i Akcesoria
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, using modes)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions
Składniki
-
potato unpeeled (1-2 potatoes)150 g
-
beetroot trimmed and peeled (1-2 beetroots)150 g
-
sweet potato peeled (1 sweet potato)150 g
-
parsnip trimmed and peeled (1 parsnip)150 g
-
cold water to soak
-
sea salt flakes . to sprinkle (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
55.9 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
440.9 kJ /
105.4 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1 godz. 10 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
5 min
ABC Nut Butter
10 min
Chilli and apple jelly
4 godz. 15 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Beetroot salad
10 min
Kiwifruit jam
4 godz. 35 min
Marinated feta cheese
170 godz.
Savoury herb baked ricotta
2 godz. 40 min
High protein natural yoghurt (Diabetes, TM6)
34 godz. 20 min
Tomato passata
1 godz. 40 min