Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g water, room temperature
- 10 - 15 ice cubes
- 2 L ice cold water
- 300 - 500 g vegetables of choice, cut into pieces (see Tips)
- dried mixed herbs and spices of choice, to flavour (see Tips)
Pickling liquid
- 500 g water, room temperature
- 250 g white wine vinegar
- 2 tbsp raw sugar
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp yellow mustard seeds (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 4 allspice berries
- Wartości odżywcze
- na 910 g
- Kalorie
- 1845.9 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 18.8 g
- Sód
- 2179.3 mg
Alternatywne przepisy
Lebanese-style hommus
13h 15min
Lemon Caper Aioli
10min
Spiced pear jam and chorizo
1 godz. 35 min
Lime and ginger dressing
30 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6h 30min
Everyday gourmet butter
35min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
Nessuna valutazione
Black garlic and onion jam
55min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20 min