![Pickled vegetables Pickled vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/133d1b34-0145-411d-b205-fc38bdf601f5/Derivates/465f04c5-f41e-4ca2-bd63-7330d4404af9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g water, room temperature
- 10 - 15 ice cubes
- 2 L ice cold water
- 300 - 500 g vegetables of choice, cut into pieces (see Tips)
- dried mixed herbs and spices of choice, to flavour (see Tips)
Pickling liquid
- 500 g water, room temperature
- 250 g white wine vinegar
- 2 tbsp raw sugar
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp yellow mustard seeds (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 4 allspice berries
- Wartości odżywcze
- na 910 g
- Kalorie
- 1845.9 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 18.8 g
- Sód
- 2179.3 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Poppy Seed Dressing
5 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 godz. 20 min
Easy and Quick Vegetable Pickles
Brak ocen
Tomato passata
1u. 40min
Apple sauce
20min
Caramelised balsamic reduction
30min
Citrus dust
4h 10min
Fish stock
35min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Italian Salad Dressing
5 min
Freeform basic bread
1 Std. 35 Min