![Yellow duck curry (Adam D'Sylva) Yellow duck curry (Adam D'Sylva)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad1da1255e315ad99ec28192d0c0e5b2/Derivates/cac07e45e04453b33fd30ba5594a5077e428c3d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck
- 370 g soy sauce
- 60 g caster sugar, plus extra if needed
- 1 tsp white peppercorns, crushed
- 4 duck marylands, trimmed
- caster sugar, to taste if needed
- 400 g coconut milk (1 can)
- 1 banana chilli, trimmed and cut into pieces
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, white part only, bruised and roughly chopped
- 8 dried chillies
- hot water, to soak
Spice mix
- 1 tbsp coriander seeds, washed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fennel seeds
- ½ tsp white peppercorns
Yellow curry paste
- 1 red onion, cut into pieces
- 8 garlic cloves
- 70 g fresh coriander, leaves and roots, scraped and cleaned
- 4 cm piece fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 4 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 2 tbsp water, plus extra if needed
Duck curry
- 270 g coconut cream
- 80 g palm sugar, shaved
- 20 g fish sauce, to taste
- 100 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- fresh coriander leaves only, to garnish
- fried shallots, to garnish
- cooked rice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 24037.2 kJ / 5745 kcal
- Białko
- 161.8 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 530.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 194.4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 6332.3 mg
Alternatywne przepisy
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min
Hearty seafood chowder
45 Min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45 min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Prawn and chicken laksa
40 min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4sa 25 dk
Beef rendang
6 godz. 20 min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min