Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g soft, light-bodied red wine (e.g. Beaujolais or Dolcetto)
- 100 g sugar
- 1 tsp honey
- 2 cinnamon quills
- 3 cloves
- 800 g ripe pears, peeled, cut into quarters and cores removed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Spiced red wine pears
45 min
Poached Quince with Almond Flour Biscotti
1h 50min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 godz. 45 min
Cheese soufflés
30 Min
Raspberry soufflés
1h 35min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 godz. 10 min
Almond shortcrust pastry
35 min
Broccoli soup with sage oil
30 Min
Orange and almond cake
2h 20min