![Butterflied chilli lemon chicken and rice Butterflied chilli lemon chicken and rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37e94a045208603758b39997c4c05576/Derivates/fe92d2f18b7d7773424378c0112ae4ac2ddf1867.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parsley butter
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g salted butter, softened
Chilli and lemon oil
- 3 garlic cloves
- 80 g oil
- 40 g lemon juice
- 2 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp paprika
- 1 tsp sea salt
Chicken
- 1 whole chicken, spatchcock and scored (see Tips)
- 1 red capsicum, sliced into thick strips
- 1 yellow capsicum, sliced into thick strips
Rice and corn
- 300 g long-grain white rice
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 corn cobs, husks and silk removed, broken into pieces
- fresh parsley, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5501.5 kJ / 1314.9 kcal
- Białko
- 71.6 g
- Węglowodany
- 77.3 g
- Tłuszcz
- 79.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 795.2 mg
Alternatywne przepisy
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Chilli with rice
50min
Lamb sausage ragu
30min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 Min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Chicken gyros with tzatziki
30min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Creamy beef curry
1hod. 15min
Low waste chicken lasagne
1 godz. 30 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1hod. 10min