Urządzenia i Akcesoria
Rye loaf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
rye flour120 g
-
plain flour120 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
buttermilk250 g
-
treacle50 g
-
caraway seeds plus extra for sprinkling1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
362.9 mg
Białko
4 g
Kalorie
508.5 kJ /
121.1 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Pecan, apple and carrot pudding
1 godz.
Beetroot soup (gut health)
40 min
Thai green broccoli and spinach soup
25 min
Oat milk
25 min
Creamy sun-dried tomato dip
5 min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Sunflower and sesame seed bread rolls
1 godz.
Broccoli soup with sage oil
30 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min