Urządzenia i Akcesoria
Rye loaf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
rye flour120 g
-
plain flour120 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
buttermilk250 g
-
treacle50 g
-
caraway seeds plus extra for sprinkling1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
362.9 mg
Białko
4 g
Kalorie
508.5 kJ /
121.1 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leek and smoked salmon dip
55 min
Avocado whip on seedy spelt bread (Post-natal)
2 godz. 30 min
Carrot kimchi
Brak ocen
Mushroom quinoa tartlets with truffle oil
1 godz. 35 min
Soy bread with seeds
3 godz. 50 min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 godz. 20 min
Mediterranean carrot fritters
1 godz.
Beetroot, feta and spinach quiche
1 godz. 40 min
Nut paste
10 min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16 godz. 20 min
Orange and passionfruit Eton mess
2 godz. 50 min
Rustic bread
2 godz.