Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g brown onion, cut vertically
- 100 g carrots, whole (approx. 1-2 carrots) trimmed and peeled
- 500 - 540 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut into 4 wedges that fit through feeder tube
- 70 g grapeseed oil
- 70 g apple cider vinegar
- 45 g white sugar
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 850 g
- Kalorie
- 4193.1 kJ / 1002.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 90.5 g
- Tłuszcz
- 70.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 16.9 g
- Sód
- 2549.3 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom risotto (TM6)
30 min
Pumpkin tahini smash
40min
No fail mash potato
20min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Indonesian red spice paste
45 min
Lime and ginger dressing
30 min
Plum paste
1 godz.
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Zucchini cheddar slice
45 min
Seeded wholemeal bread (Diabetes)
3h 20 min
Burger pickles (Thermomix® Cutter)
2 Std. 10 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min