Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Harira Soup with Chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
yellow onion cut into pieces4 oz
-
carrots cut into pieces3 oz
-
celery cut into pieces3 oz
-
olive oil1 oz
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin2 tsp
-
ground turmeric2 tsp
-
canned crushed tomatoes28 oz
-
water10 oz
-
red lentils3 oz
-
harissa paste2 oz
-
chicken stock paste2 tsp
-
salt½ tsp
-
sugar⅛ tsp
-
chicken breasts, skinless, boneless cubed (1 in.)16 oz
-
canned chickpeas drained15 oz
-
cilantro leaves chopped, to garnish
-
plain yogurt6 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
669.1 mg
Białko
29 g
Kalorie
1505.4 kJ /
359.8 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
41.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Soothing Soups
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Chickpea Ratatouille
1 godz.
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 godz.
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Lentil Salad
35 min
Couscous with Lamb and Vegetables
50 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Chicken and Bulgur Soup
40 min
Potato Curry Soup
35 min
Moroccan Zaalouk
1 godz. 5 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Curried Lentils
5 godz. 15 min