Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Harira Soup with Chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
yellow onion cut into pieces4 oz
-
carrots cut into pieces3 oz
-
celery cut into pieces3 oz
-
olive oil1 oz
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin2 tsp
-
ground turmeric2 tsp
-
canned crushed tomatoes28 oz
-
water10 oz
-
red lentils3 oz
-
harissa paste2 oz
-
chicken stock paste2 tsp
-
salt½ tsp
-
sugar⅛ tsp
-
chicken breasts, skinless, boneless cubed (1 in.)16 oz
-
canned chickpeas drained15 oz
-
cilantro leaves chopped, to garnish
-
plain yogurt6 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
669.1 mg
Białko
29 g
Kalorie
1505.4 kJ /
359.8 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
41.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Soothing Soups
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Curried Lentils
5 godz. 15 min
Chickpea Ratatouille
1 godz.
Chicken and Bulgur Soup
40 min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 godz. 5 min
Moroccan Lamb and Eggplant with Couscous
1 godz. 10 min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Spicy Eggplant, Chickpeas and Chicken
30 min
West African Peanut Soup with Chicken
50 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Spring Garden Minestrone Soup
50 min