![Moroccan Harira Soup with Chicken Moroccan Harira Soup with Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b082b3e4-17d9-49b4-8364-b066ddc4b615/Derivates/dc6c4d93-4be8-4b75-9145-590a7be45b06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onion, cut into pieces
- 3 oz carrots, cut into pieces
- 3 oz celery, cut into pieces
- 1 oz olive oil
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground turmeric
- 28 oz canned crushed tomatoes
- 10 oz water
- 3 oz red lentils
- 2 oz harissa paste
- 2 tsp chicken stock paste
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp sugar
- 16 oz chicken breasts, skinless, boneless, cubed (1 in.)
- 15 oz canned chickpeas, drained
- cilantro leaves, chopped, to garnish
- 6 tbsp plain yogurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1505.4 kJ / 359.8 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 669.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 Std.
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 Std. 5 Min
Grated Carrot Salad
10 Min
Falafel Waffle
40 Min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2h
Turmeric Basmati Rice with Currants
35min
West African Peanut Soup with Chicken
50 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10 Min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5 godz. 5 min
Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)
40 Min
Veggie Loaded Pasta Sauce
30 Min