![Squid Ink Pasta Bolognese (Gut Health) Squid Ink Pasta Bolognese (Gut Health)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/460FC09D-6B1A-4AB6-AE8C-9E8713294E2A/Derivates/adeebb01-2677-4c07-9b6b-5d7114337906.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz yellow onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 2 oz pancetta, cubed
- 1 oz extra virgin olive oil
- 3 oz carrot, diced (approx. 1 carrot)
-
14
oz tomato purée (concentrated)
lub 14 oz tomato passata - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- ½ oz balsamic vinegar
- 1 tbsp beef stock paste (see Tip)
- 16 oz ground beef
- ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- 8 oz squid ink pasta (see Tip)
- 9 oz cherry tomatoes, cut into halves
- 14 oz black lentils, canned, drained
- grated Parmesan cheese, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2729.1 kJ / 649.8 kcal
- Białko
- 56.5 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Sód
- 1522.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Salad
5 Min
Grated Cheddar Cheese
5 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 min
Multi-Color Cauliflower with Béchamel (Bill Yosses)
2 Std.
Fennel and Sausage with Rigatoni Pasta
40 min
Salmon Burger
35 min
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30 min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 min
Ham and Cheddar Frittata with Chocolate Zucchini Muffins
40 min
Steamed Cod Over Greens
40 min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5h 5min
Quinoa and Seitan Poke Bowl
1h 40min