![Creole Style Jambalaya Creole Style Jambalaya](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0c688bb1afa8f4b7e6912bca2c3b3fc/Derivates/a72cefbf839e118d5f4ef36f15a1b06d6b7e1720.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz white onions, cut into pieces
- 4 oz green bell pepper, cut into pieces
- 4 oz celery, cut into pieces
- 1 oz vegetable oil, divided
- 1 garlic clove
- 8 ½ oz chicken thighs, boneless and skinless, cubed
- 8 oz andouille sausage, cut into half-moons (½ in.)
- 1 tsp tomato paste
- 1 - 2 tsp hot sauce, to taste
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried thyme
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp ground cayenne pepper, to taste
- 6 ½ oz long-grain white rice
- 13 oz chicken stock
- 6 oz crushed tomatoes
- 12 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
- 2 - 3 green onions, sliced to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2442.8 kJ / 583.9 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1517.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1 Std.
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 Std. 20 Min
Artichoke Alfredo Sauce
45 Min
Slow Cooked Cola Pulled Pork
6h 30min
Chicken Étouffée
1 Std. 25 Min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 Min
Chicken and Peach Flatbreads
35 Min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Roast Potatoes (Betty)
1h 15min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Fragrant Chicken Curry
1 Std.