Urządzenia i Akcesoria
Creole Style Jambalaya
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
white onions cut into pieces8 oz
-
green bell pepper cut into pieces4 oz
-
celery cut into pieces4 oz
-
vegetable oil divided1 oz
-
garlic clove1
-
chicken thighs, boneless and skinless cubed8 ½ oz
-
andouille sausage cut into half-moons (½ in.)8 oz
-
tomato paste1 tsp
-
hot sauce to taste1 - 2 tsp
-
dried basil1 tsp
-
dried oregano1 tsp
-
dried thyme1 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
ground cayenne pepper to taste¼ tsp
-
long-grain white rice6 ½ oz
-
chicken stock13 oz
-
crushed tomatoes6 oz
-
large shrimp, raw, peeled, deveined12 oz
-
green onions sliced to serve2 - 3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1517.6 mg
Białko
37.1 g
Kalorie
2442.8 kJ /
583.9 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
53.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mardi Gras
12 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35 min
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40 min
Mushroom Spinach Phyllo Cups
1 godz. 10 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Chicken Étouffée
1 godz. 25 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 godz. 5 min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 godz. 5 min
Cuban Sandwich
17 godz.
Crispy Saffron Chicken and Rice
2 godz. 5 min
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1 godz.
Marry Me Chicken
40 min