Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant
- non-stick cooking spray
- 16 oz eggplant, Ichiban Japanese, 27 slices (¼ in.)
- salt, for sprinkling, plus extra to season
- ¾ tsp garlic powder
- ground black pepper, to season
Cheeses
- 4 oz low-moisture mozzarella, diced
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 2 - 3 pieces lemon peel
- 8 oz ricotta cheese
Sauce
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 2 oz red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 18 oz tomato sauce
- ½ tsp salt, to taste
Assembly
- 20 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 635.9 kJ / 152 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 572.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1 godz. 10 min
Pumpkin Seed Pesto
10min
Potato Curry Soup
35 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Yam Porridge with Brown Butter Sage Crumble (Tim Hollingsworth)
40 min
Mushroom Taco Filling
35 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 godz. 10 min
Mini Mushroom Galettes
1sa 55 dk
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Keto Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min