![Eggplant Stacks Eggplant Stacks](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9c0db618973f70c242283110a2dfdd4a/Derivates/c890236ae068bf144ff4a07081d70df93dda1375.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant
- non-stick cooking spray
- 16 oz eggplant, Ichiban Japanese, 27 slices (¼ in.)
- salt, for sprinkling, plus extra to season
- ¾ tsp garlic powder
- ground black pepper, to season
Cheeses
- 4 oz low-moisture mozzarella, diced
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 2 - 3 pieces lemon peel
- 8 oz ricotta cheese
Sauce
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 2 oz red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 18 oz tomato sauce
- ½ tsp salt, to taste
Assembly
- 20 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 635.9 kJ / 152 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 572.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1 godz. 5 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 godz.
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
Brak ocen
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Spring Garden Minestrone Soup
50 min
Baked Mushroom Empanadas
1 Std. 50 Min
Curried Lentils
5h 15min