
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
Sos majonezowy
-
100 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 łyżeczka miodu, płynnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Surówka z brukselki z żurawiną
-
80 g żurawiny, suszonej
-
80 g migdałów, w płatkach
-
500 g brukselki
-
150 - 250 g bulwy kopru włoskiego (ok. 1 szt.), pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
50 g sera parmezan
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355 kcal /
1485.1 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
358.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM5)
10 min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
1 godz.
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
1 godz.
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 min