Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)

Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)

3.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

Sos majonezowy
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g czerwonego octu winnego
    15 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka miodu, płynnego
    1 łyżeczka syropu z agawy
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Surówka z brukselki z żurawiną
  • 80 g żurawiny, suszonej
  • 80 g migdałów, w płatkach
  • 500 g brukselki
  • 150 - 250 g bulwy kopru włoskiego (ok. 1 szt.), pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika
  • 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g sera parmezan
    50 g sera grana padano
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355 kcal / 1485.1 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 358.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...