
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna sałatka z sorgo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
5 porcji
Składniki
-
2200 g wody
-
200 g sorgo
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
150 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g rzodkiewek pokrojonych w cienkie plastry
-
40 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
20 g cebuli dymki tylko zielonej części, posiekanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
239 kcal /
1001 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
613 mg