Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna sałatka z sorgo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
5 porcji
Składniki
-
2200 g wody
-
200 g ryżu brązowego200 g sorgo
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
150 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g rzodkiewek pokrojonych w cienkie plastry
-
40 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
20 g cebuli dymki tylko zielonej części, posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
613 mg
Białko
9 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
1 Std.
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 Min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 Std. 30 Min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 Std. 20 Min
Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem
1 Std. 30 Min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 Min
Sałatka detox
25 Min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 Min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 Min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 Min
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 Std.