
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna sałatka z sorgo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
5 porcji
Składniki
-
wody2200 g
-
sorgo200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek250 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka150 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
ogórka pokrojonego na kawałki150 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry70 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
rzodkiewek pokrojonych w cienkie plastry100 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka40 g
-
cebuli dymki tylko zielonej części, posiekanej20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
239 kcal /
1001 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
613 mg