Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
1000 - 1200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki1000 - 1200 g krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
50 g oleju50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
761.3 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1313.3 kJ /
313.7 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Sos serowy z orzechów nerkowca
8 godz. 5 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1 godz.
Pikantny sos pomidorowy
30 min