
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 filety z łososia, świeże, bez skóry, bez ości (500 g każdy), uprzednio zamrożone i rozmrożone (patrz wskazówka)
- skórka z 1 pomarańczy, małej, ekologicznej, bez białych błonek
- skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 6 owoców jałowca
- 10 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 150 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 200 g soli gruboziarnistej
- 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g ginu
- 4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 cytryna, pokrojona w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 16.83 g
- Węglowodany
- 13.51 g
- Tłuszcz
- 8.79 g
- Błonnik
- 0.36 g
Alternatywne przepisy
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1h
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30min
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Małże po marynarsku
1 Std. 15 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25u. 20min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min