Urządzenia i Akcesoria
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz.
12 porcji
Składniki
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (500 g każdy), uprzednio zamrożone i rozmrożone (patrz wskazówka)
-
skórka z 1 pomarańczy małej, ekologicznej, bez białych błonek
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
6 owoców jałowca
-
10 gałązek koperku, świeżego tylko liście
-
150 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
200 g soli gruboziarnistej
-
150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g ginu
-
4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 cytryna pokrojona w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.83 g
Kalorie
845 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
8.79 g
Błonnik
0.36 g
Węglowodany
13.51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Koktajl z krewetek
45 min
Omułki w białym winie
35 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min