Urządzenia i Akcesoria
Lamingtony bez pieczenia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
200 g migdałów, blanszowanych200 g orzechów nerkowca
-
100 g wiórków kokosowych plus dodatkowa ilość do posypania
-
50 g oleju kokosowego
-
50 g syropu z agawy
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki pasty waniliowej (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8.5 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1098.2 kJ /
261.5 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
13.2 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
40 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min