Urządzenia i Akcesoria
Lamingtony bez pieczenia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
200 g migdałów, blanszowanych200 g orzechów nerkowca
-
100 g wiórków kokosowych plus dodatkowa ilość do posypania
-
50 g oleju kokosowego
-
50 g syropu z agawy
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki pasty waniliowej (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8.5 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1098.2 kJ /
261.5 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
13.2 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1h 50min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1h 10min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2h 30min
Wegańskie kulki mocy
15min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2h 30min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2h 45min
Mąka gryczana
5min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1h 10min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min