Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g orzechów nerkowca
lub 200 g migdałów, blanszowanych - 100 g wiórków kokosowych, plus dodatkowa ilość do posypania
- 50 g oleju kokosowego
- 50 g syropu z agawy
-
2
łyżeczki pasty waniliowej (patrz wskazówka)
lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1098.2 kJ / 261.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 8.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata niskowęglowodanowa
40min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 Std. 10 Min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 Min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50min
Migdałowe brownie z buraka
1 Std. 55 Min
Mąka migdałowa
5 Min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 Std. 30 Min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1h 45min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2h 45min
Wegańskie kulki mocy
15 Min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min