Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)

Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)

4.4 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki

Składniki

  • bakłażana pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    550 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych (200 g pokrojonej w 0,5-1 cm paski, 200 g pokrojonej na kawałki)
    400 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
    800 - 850 g
    800 - 850 g krojonych pomidorów, z puszki
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 łyżeczka
  • ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
    ¾ - 1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 194.2 kcal / 812.5 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 601.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...