Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów laskowych
- 220 g erytrytolu (patrz wskazówka)
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka
- 60 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 650 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 220 g czarnej fasoli, z puszki, dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1427.7 kJ / 341 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe placuszki proteinowe
25 Min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 Min
Batony proteinowe
3h 10min
Batoniki proteinowe
50 Min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1h 45min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1h 15min
Brownie fasolowo-gryczane
1h
Proteinowy sernik z jabłkami
1h