Urządzenia i Akcesoria
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 55 min
10 kawałków
Składniki
-
200 g orzechów laskowych
-
220 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
60 g nasion babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)60 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka ekstraktu z wanilii
-
650 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)220 g czarnej fasoli, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
19.3 g
Kalorie
1427.7 kJ /
341 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
6.6 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 h
Kokosowy omlet z białek
45 min
Omlet na mące kokosowej
20 min
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 h
Brownie fasolowo-daktylowe
2 h
Lamingtony bez pieczenia
1 h
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 h 15 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 h 45 min
Batony proteinowe
3 h 10 min
Czekoladowe placuszki proteinowe
25 min