Urządzenia i Akcesoria
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 55 min
10 kawałków
Składniki
-
200 g orzechów laskowych
-
220 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
60 g nasion babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)60 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka ekstraktu z wanilii
-
650 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)220 g czarnej fasoli, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
19.3 g
Kalorie
1427.7 kJ /
341 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
6.6 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Pomidorowe brownie
1 godz.
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min