Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g oleju rzepakowego
- 60 g octu balsamicznego
- 50 g syropu klonowego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 130 g borówek amerykańskich, świeżych
- ¼ łyżeczki soli morskiej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3204 kJ / 772 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 60 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 Std.
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10min
Pesto pomidorowe
15min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Czerwone pesto
5min
Pesto z rukoli
10min
Sałata z sosem winegret
5min
Sos winegret
5min