Wersje kompatybilne
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- du sel
- 800 g de choux de Bruxelles
- 200 g de boulgour
- 1 citron jaune, le zeste et le jus
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ bouquet de persil frais, ciselé
- du poivre moulu
- 50 g de noisettes, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Parmentier de lentilles et potimarron
1h 25min
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25min
Bourguignon veggie au tofu et seitan
1h 20min
Salade de lentilles, chou-fleur et figues
40 dk
Bowl de lentilles et légumes verts
40 dk
Curry thaï aux légumes
40 dk
Tajine végétarien
35 dk
Chili Sin Carne
30 Min
Curry de légumes (chou-fleur, courge, patate douce et panais)
1 Std. 5 Min
Curry de pois chiches au tofu
25 min
Curry coco aux pommes de terre, butternut et champignons
40 dk
Salade de lentilles aux poivrons
40 dk