Linguine alle vongole
TM6 TM5 TM31

Linguine alle vongole

3.0 (8 ocen)

Składniki

  • 3 gousses d'ail
  • ½ bouquet de persil frais, et un peu pour la finition
  • 1 échalote
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1200 g d'eau
  • 100 g de vin blanc sec
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 400 g de pâtes sèches, type linguine
  • 700 g de palourdes, bien trempées à l’avance pour les dessabler et rincées

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2285 kJ / 541 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
74 g
Tłuszcz
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy