
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil frais et un peu pour la finition
- 1 échalote
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1200 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- du sel
- du poivre moulu
- 400 g de pâtes sèches type linguine
- 700 g de palourdes bien trempées à l’avance pour les dessabler et rincées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 541 kcal / 2285 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 74 g