Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hummus di ceci e mandorle
- 80 g di mandorle tostate non salate
- 270 - 300 g di ceci bianchi in scatola sgocciolati dal loro liquido
- 20 g di acqua fredda
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 40 g di tahin
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
Crepes rosa
- 150 g di barbabietola rossa cotta, a pezzi
- 3 uova
- 440 g di bevanda a base di mandorle
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di farina di farro
- ½ cucchiaino di lievito in polvere
- burro q.b.
- 50 g di rucola
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1685 kJ / 402.7 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 251.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 dk
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 dk
Burger di quinoa e ketchup giallo
2 Std.
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1sa 30 dk
Burger di barbabietola
1sa
Burger vegetali
40 Min
Salmone al sesamo e crema di piselli
1sa
Formaggio (vegan)
8h 20min
Polpette di ceci con maionese al curry (Bimby Friend)
30 Min
Poke Bowl vegetariana orzo, zucca e uova
1sa
Cookies noci e avena (senza glutine)
1sa
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1sa