Gnocchi alla romana alle erbette
TM6

Gnocchi alla romana alle erbette

3.3 (7 ocen)

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 200 g di erbette di campo a foglia larga (spinaci, bietoline, ecc.)
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 450 g di semolino di grano
  • 800 g di latte
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
  • 5 g di sale
  • 60 g di burro + q.b.
  • 2 tuorli
  • 4 - 5 fili di erba cipollina fresca, a pezzi
    lub 2 - 3 pizzichi di erba cipollina secca

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1217.5 kJ / 291 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
30.2 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Błonnik
1.6 g
Sód
378.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy