![Gnocchi alla romana alle erbette Gnocchi alla romana alle erbette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6f91b4ff436906f545eb8aab25561fd4/Derivates/53964de9d82bf12162d4082915c12beca2a410c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di erbette di campo a foglia larga (spinaci, bietoline, ecc.)
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 450 g di semolino di grano
- 800 g di latte
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- 5 g di sale
- 60 g di burro + q.b.
- 2 tuorli
-
4 - 5
fili di erba cipollina fresca, a pezzi
lub 2 - 3 pizzichi di erba cipollina secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217.5 kJ / 291 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 378.7 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Lasagne di polenta
3h 30min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 Std. 20 Min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 Std.
Torta salata radicchio e robiola
2 godz. 30 min
Crespelle agli asparagi
1 Std. 30 Min
Lasagne di verza
2 godz. 30 min
Gnocchi di broccoli
1 Std.
Canederli agli spinaci
2 godz. 30 min
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1 Std.
Torta salata ricotta e spinaci
2h