Wersje kompatybilne
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di farina di ceci
- 50 g di farina tipo 00
- 480 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 6 - 7 g di sale
- formaggio fresco spalmabile tipo Quark o ricotta fresca, a piacere
- rucola, a piacere
- pomodori secchi sott'olio sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 419.4 kJ / 100.3 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 231.5 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1h
Feta croccante con insalata di cavolo rosso e mela
30 Min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 Min
Sformato vegetale
1h
Burger di quinoa e verdure
25 min
Burger leggero di verdure
45 Min
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 Min
Schiacciata di zucchine con salsa allo yogurt
40 Min
Hummus
10min
Burger vegetali
40 Min
Crema spalmabile alle nocciole e cioccolato fondente
20 min
Galette integrale alle verdure
1 Std. 30 Min