![Sformatini di agretti Sformatini di agretti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f08445ab95e444f5305c250287a57d2c/Derivates/ccf9064df4fe8c795765e12d1606adb29ad6bdae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 5 g di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sformatini di agretti
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1000 g di acqua
- 150 g di agretti, puliti a pezzi
- 50 g di prosciutto cotto a pezzi
- 50 g di scamorza a pezzi
- 2 uova
- 3 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648.5 kJ / 155 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 840.3 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone di ceci e spinaci
1 Std. 30 Min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1 Std. 30 Min
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1 godz.
Vol-au-vent con crema di lenticchie e asparagi
3h
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 Std. 30 Min
Tortini pesca e fragola
1 godz.
Sformato vegetale
1 godz.
Frittata di agretti
1 godz.
Zuppa frantoiana
45 min
Mesciua spezzina
1 godz.
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1 godz.
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1 godz.