Quiche con pere, salvia e Fontina

Quiche con pere, salvia e Fontina

4.4 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di burro freddo, a pezzi
    75 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua fredda
    50 g
Ripieno
  • di Fontina a tocchetti
    150 g
  • di salvia fresca le foglie lavate e asciugate
    2 rametti
  • uova
    4
  • di latte
    60 g
  • di sale
    2 - 3 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • pere Abate sbucciate e a fettine
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 249 kcal / 1041.8 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 487.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...