![Quiche con pere, salvia e Fontina Quiche con pere, salvia e Fontina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f1ea54dc13827003b7cfd49a29fcaef5/Derivates/58580343673b739a87092bd245fdbe117413d8db.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro freddo, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Ripieno
- 150 g di Fontina a tocchetti
- 2 rametti di salvia fresca, le foglie lavate e asciugate
- 4 uova
- 60 g di latte
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pere Abate, sbucciate e a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1041.8 kJ / 249 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 487.8 mg
Alternatywne przepisy
Quiche alle cipolle
1 Std. 30 Min
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1 Std. 30 Min
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e provola
1 Std. 30 Min
Quiche pere e gorgonzola
1 Std.
Torta salata ai 4 formaggi
1 Std.
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1 Std.
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Quiche radicchio e speck
2 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Crostata salata tricolore
1 Std. 30 Min