Quiche con pere, salvia e Fontina
TM6 TM5

Quiche con pere, salvia e Fontina

4.5 (20 ocen)

Składniki

Pasta brisèe

  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro freddo, a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua fredda

Ripieno

  • 150 g di Fontina a tocchetti
  • 2 rametti di salvia fresca, le foglie lavate e asciugate
  • 4 uova
  • 60 g di latte
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 - 2 pere Abate, sbucciate e a fettine

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1041.8 kJ / 249 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcz
15.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
1.8 g
Sód
487.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy