Quiche alle cipolle
TM6

Quiche alle cipolle

4.6 (21 ocen)

Składniki

  • 70 g di Gruviera a pezzi
  • 80 g di pecorino Romano a pezzi

Pasta brisèe

  • 270 g farina tipo 00
  • 140 g di burro freddo, a tocchetti
  • ½ cucchiaino di sale
  • 70 g di acqua fredda

Ripieno e terminare la preparazione

  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di burro
  • 400 g di cipolle, sbucciate e a fette (0.5 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di zucchero di canna
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
  • 2 uova

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1571.6 kJ / 375.6 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
25.4 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
2.9 g
Sód
455.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy