![Quiche alle cipolle Quiche alle cipolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/957201382ac9eea68ec4ccb050cf8222/Derivates/8ac7eddca5c5c62ffb3dd04545b12d82201f3392.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Gruviera a pezzi
- 80 g di pecorino Romano a pezzi
Pasta brisèe
- 270 g farina tipo 00
- 140 g di burro freddo, a tocchetti
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di acqua fredda
Ripieno e terminare la preparazione
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 400 g di cipolle, sbucciate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1571.6 kJ / 375.6 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 455.9 mg
Alternatywne przepisy
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Torta de gee
1h 30min
Sformatini patate e porri
55 min
Sformatini di agretti
1h
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Torta di bietole e pecorino in padella
1 Std. 20 Min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2h 30min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata porri e bietole
1h 30min