Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Gruviera a pezzi
- 80 g di pecorino Romano a pezzi
Pasta brisèe
- 270 g farina tipo 00
- 140 g di burro freddo, a tocchetti
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di acqua fredda
Ripieno e terminare la preparazione
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 400 g di cipolle, sbucciate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1571.6 kJ / 375.6 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 455.9 mg
Alternatywne przepisy
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2h 30min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Torta salata asparagi e ricotta
1 godz.
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1 godz.
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2 Std. 20 Min
Quiche pere e gorgonzola
1 godz.
Sformatini di agretti
1 godz.
Quiche ai funghi e Fontina
1h 30min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.