Quiche alle cipolle

Quiche alle cipolle

4.5 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

  • di Gruviera a pezzi
    70 g
  • di pecorino Romano a pezzi
    80 g
Pasta brisèe
  • farina tipo 00
    270 g
  • di burro freddo, a tocchetti
    140 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua fredda
    70 g
Ripieno e terminare la preparazione
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di burro
    20 g
  • di cipolle sbucciate e a fette (0.5 cm)
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zucchero di canna
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 cucchiaino
  • di panna (min. 30% di grassi)
    150 g
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    150 g
  • uova
    2

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 375.6 kcal / 1571.6 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 455.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...