Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia

Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia

4.5 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

Besciamella
  • 20 g di burro
  • 250 g di latte
  • 20 g di farina tipo 00
  • 5 g di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Tortini cavolo nero
  • 20 g di Parmigiano reggiano
  • 1 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
  • 500 g di acqua g
  • 200 g di cavolo nero le foglie senza il fusto centrale, a listarelle
  • 1 scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 uova
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 155 kcal / 648 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...