![Tabulè d'orzo rosa al pistacchio Tabulè d'orzo rosa al pistacchio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/344ff552570e3a66d66c6ad8759d44f3/Derivates/9a601c46f5a20ce47ad258efd8db88707a8742bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 g di menta fresca
- 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di cipolla rossa, a metà
- 30 g di salsa tahina
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di miso
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 200 g di barbabietola rossa cotta, a pezzi
- 120 g di orzo perlato
- 1200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + 2-3 pizzichi per il condimento
- 12 pomodorini
- 200 g di cetrioli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1024.4 kJ / 244.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 294.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35 min
Katsu curry
1h 30min
Frittelle di quinoa e cime di rapa
1h 30min
Palline energetiche di avena e carote
50 Min
Cous cous con uova strapazzate e fave
35 min
Crepes rosa con hummus di ceci
35 min
Smoothie bowl ai frutti di bosco
15min
Pane agli spinaci
3h
Tacos con verdure e fagioli
30 Min
Paella veloce
40 min
Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero
30 Min
Burger ceci e rucola
40 min