Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di bulgur
- 30 g di pinoli sgusciati
- 200 g di cetrioli, sbucciati e a pezzi
- 150 g di peperone rosso, pulito e a pezzi
- 100 g di cipolle a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 20 g di gambo di sedano a pezzi
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di uvetta passa
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 1000 g di acqua
- 500 g di polpa di zucca a cubetti (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1522.1 kJ / 363.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 498.2 mg
Alternatywne przepisy
Miglio con ceci e verdure al curry
1 Std.
Zuppa di bulgur e lenticchie rosse
1 Std.
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Insalata di bulgur, tonno e fagioli
45 Min
Insalata di quinoa con patate dolci, mele e spinaci
25 Min
Insalata di quinoa e tofu
55 min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40 Min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45 Min
Bulgur aromatico con salmone
40 Min
Insalata di barbabietole e lenticchie
30 Min
Farro al pesto e fagiolini
30 Min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min