![Raita di carote e barbabietola Raita di carote e barbabietola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8ef1e9b3d250b4b0685074db96f0a662/Derivates/0efac0bfb7399e556f533d39d6cc4a9314dd0235.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cetriolo, pelato e a pezzi
- 200 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 15 g di menta fresca, le foglioline lavate
- 300 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di carote, pelate e a listarelle sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 158.8 kJ / 38 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 436.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di topinambur e cavolfiore con tortini ai quattro formaggi
1 Std.
Sauté veloce di verdure al burro di arachidi
Nenhuma avaliação
Vellutata di asparagi e cocottine di uova filanti (Bimby Friend)
45 Min
Melanzane al curry vegan
50 Min
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45 Min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 Min
Cotolette di sedano rapa con salsa yogurt alle erbe
1 Std.
Hummus di barbabietole
25 Min
Flan al cavolo viola
55min
Vellutata di broccoli con crostini
1 Std.
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 Min
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40 Min