Wersje kompatybilne
Tortini di quinoa con avocado e pomodorini confit
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pomodorini
- 20 g di erbe aromatiche fresche miste (ad esempio timo, basilico, rosmarino)
- 4 spicchi di aglio
- 2 - 3 pizzichi di sale + q.b.
- 3 pizzichi di pepe macinato
- 1 cucchiaino di aceto balsamico
- 200 g di chicchi di quinoa
- 750 g di acqua
- 50 g di cipolla rossa a pezzi (2-3 cm)
- 75 g di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
- 75 g di peperone giallo a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di melanzana a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di pomodoro a pezzi (2-3 cm)
- ½ avocado, finemente affettato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 919.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40 Min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 Min
Zuppa speziata di lenticchie e latte di cocco
30 Min
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 Min
Burger di barbabietola
1sa
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35 dk
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 dk
Hummus
10 Min
Millefoglie di patate, Parmigiano Reggiano e timo
55min
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
35 dk
Bowl con falafel e verdure
30 Min
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1sa